Συρία: Πλήγμα του Ισραήλ νότια της Δαμασκού

επίθεση στη συρία από ισραηλινούς πυραύλους
Φώτο αρχείου, Επίθεση στη Συρία από ισραηλινούς πυραύλους

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χθες Τετάρτη αργά το βράδυ επίθεση με πυραύλους εναντίον πόλης νότια της Δαμασκού, προκαλώντας υλικές ζημιές, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Είναι η δεύτερη φορά τον τρέχοντα μήνα που το Ισραήλ βομβάρδισε στη Συρία. Την 9η Φεβρουαρίου, έβαλε στο στόχαστρο συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας σε αντίδραση για την εκτόξευση πυραύλου επιφανείας-αέρος που εξερράγη στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

«Ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε πλήγμα με αρκετούς πυραύλους εδάφους-εδάφους» από το κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, εναντίον της πόλης Ζακίγια στις 23:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

«Ο βομβαρδισμός είχε στόχο στρατιωτική θέση του καθεστώτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χωρά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...