Συρία: Ρωσική επίδειξη δύναμης στην ανατολική Μεσόγειο

Ρωσικό πολεμικό Ναυτικό

Ρωσικές και συριακές ναυτικές δυνάμεις εκτέλεσαν με επιτυχία κοινή ναυτική άσκηση στο λιμάνι της Ταρτούς, με συμμετοχή διαφόρων τύπων σκαφών. Το Ρωσικό ναυτικό στο πλαίσιο των πολεμικών ανταγωνισμών στην ανατολική Μεσόγειο κάνει αισθητή την παρουσία του με νέα άσκηση μαζί με το Συριακό ναυτικό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ ρωσικών και συριακών πληρωμάτων στο λιμάνι της Ταρτούς,

Βιάτσεσλαφ Ροντιόνοφ, επικεφαλής της ρωσικής ναυτικής βάσης στην περιοχή

Όπως δήλωσε ο Ροντιόνοφ στους δημοσιογράφους «μια κοινή άσκηση τακτικής πραγματοποιήθηκε από το ναυτικό της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και το ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με αντικείμενο την προστασία των εγκαταστάσεων στην Ταρτούς. Όλοι οι στόχοι της άσκησης επετεύχθησαν».

Το ρωσικό σκάφος «Raptor» συμμετείχε στην άσκηση, καθώς και το ναρκαλιευτικό «Ivan Antonov» και το σκάφος «Kinel».

Ναρκαλιευτικά και σκάφη που μετέφεραν πυραύλους του ναυτικού της Συρίας, συμμετείχαν επίσης στην άσκηση.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η παρουσία Ρώσων στρατιωτών στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα της ανατολικής Μεσογείου.


Οι, «Νατοϊκής» κοπής, «κλισέ» εκφράσεις για Ειρήνη κι Ασφάλεια αξιοποιούνται και από τη Ρωσία. Οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής αυξάνονται όσο αυξάνονται οι ανταγωνισμοί για τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.

Με πληροφορίες από sputniknews

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...