Συρία: Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της Δαμασκού

Η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος σε προάστιο της Δαμασκού. Στην επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν τέσσερις άλλοι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2022 που η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνει ευθύνη για μια επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Εσωτερικών, ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοκινήτου στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσαν στο προάστιο Μπαρζέ της Δαμασκού.

Οι κυβενητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της Μπαρζέ και άλλων παρακείμενων τομέων στη βορειοανατολική Δαμασκό από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις το 2017, βάζοντας τέλος στον έλεγχο που ασκούσε επί χρόνια η αντιπολίτευση στη ζώνη αυτή.

Το 2018, αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξαν εγκαταστάσεις επιστημονικής έρευνας στην Μπαρζέ που, σύμφωνα με δυτικές χώρες, ήταν «μέρος ενός μυστικού προγράμματος χημικών όπλων της συριακής κυβέρνησης». Στις 13 Οκτωβρίου 2022, 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση κοντά στη Δαμασκό, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...