Συρία: Το Ισραήλ έπληξε περιοχές στο Ντιρ-εζ-Ζορ

Χάρτης Συρίας

Η Συρία ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε αρκετές τοποθεσίες στην ανατολική επαρχία Ντιρ-εζ-Ζορ.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν την πόλη Deir Ezzor και την περιοχή al-Bukamal στη νοτιοανατολική ύπαιθρο Deir Ezzor στις 1.10 π.μ. τοπική ώρα (2310GMT την Τρίτη), ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Sana. Η έκθεση πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι αξιολογούν τη ζημιά από τις αεροπορικές επιθέσεις.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με τις εκθέσεις.

Το Deir ez-Zor είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ του Ιράν και του Λιβάνου. Αγωγοί και εμπορικοί δρόμοι από το Ιράκ και την Ιορδανία περνούν επίσης από την επαρχία.

Με τη βοήθεια της Ρωσίας και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, το κεντρικό και δυτικό τμήμα του Deir ez-Zor έπεσε στο καθεστώς του Άσαντ μετά την υποχώρηση των τρομοκρατών του Daesh / ISIS τον Νοέμβριο του 2017.

Οι περισσότερες από τις ξένες πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν που αγωνίζονται για τις δυνάμεις του καθεστώτος του Άσαντ βρίσκονται στο Deir ez-Zor. Αυτές οι ομάδες, που λειτουργούν μεταξύ του πληθυσμού της Σουνιτικής πλειοψηφίας, διοικούνται από το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν.

Δίνουν θρησκευτική εκπαίδευση στην κυρίως σουνιτική περιοχή, όπου επιβλέπουν επίσης το άνοιγμα των σιιτικών κέντρων προσευχής.

Το Deir ez-Zor, στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ομάδας YPG / PKK.

Με πληροφορίες από SANA, anadolu

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...