Συρία: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που αποδίδεται στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, περισσότεροι από 50 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά την επίθεση και τις συγκρούσεις μεταξύ των δραστών της επίθεσης και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις φιλοκυβερνητικοί μαχητές, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά την επίθεση με πολυβόλα που εξαπέλυσαν ένοπλοι που πιθανόν συνδέονται με το ΙΚ» εναντίον ανθρώπων που μάζευαν τρούφες, δήλωσε το Παρατηρητήριο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην έρημο, στο χωριό Καμπατζίμπ στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης στη Συρία αναφέρουν ότι 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις, εκ των οποίων μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Δώδεκα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ τζιχαντιστών και φιλοκυβερνητικών μαχητών μετά την επίθεση, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...