Συρία: Τρεις νεκροί από την ισραηλινή επιδρομή κατά του αεροδρομίου στο Χαλέπι

Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας
Φώτο Αρχείου / Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματικός του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Τρίτη στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, που λειτουργεί ως κόμβος παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Συρίας.

Μέσω του αεροδρομίου αυτού έφθανε τις τελευταίες εβδομάδες η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, που επλήγη σκληρά από τον καταστροφικό σεισμό με επίκεντρο τη νότια Τουρκία την 6η Φλεβάρη, που άφησε πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και στις δυο χώρες.

Μέχρι την χθεσινή αεροπορική επίθεση, πάνω από 80 αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο μετά τον σεισμό του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίθεση επέφερε υλικές ζημιές στον διάδρομο αποπροσγειώσεων

Αργότερα, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας πως θα γίνει αναδρομολόγηση των πτήσεων με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς στη Δαμασκό και στη Λαττάκεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...