ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνασκίες» για τις ελλείψεις στην Υγεία, τις οποίες στήριξε και ως κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: EUROKINISSI

Τα προβλήματα που ανακύπτουν σχετικά με τον εμβολιασμό δεν είναι άσχετα με την διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων των αστικών κομμάτων στον τομέα της υγείας, όπου αυτή λειτουργεί στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης με ένα ισχνό δημόσιο σύστημα νύχι-κρέας στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ‘φωνασκεί’ για τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα εμπόδια στον εμβολιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτός από την πλευρά του, συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική, πήρε μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ που υποδεικνύουν ότι από την ΠΦΥ εξαρτάται η μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών για την Υγεία. Γι’ αυτό στη θητεία του επιτάχυνε αναδιαρθρώσεις που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο την ΠΦΥ, εγκαινιάζοντας, για παράδειγμα, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, με ελάχιστο προσωπικό και συμβάσεις δύο ετών, ενισχύοντας τους «κόφτες» στην Υγεία, όπως με τον οικογενειακό γιατρό με το πρόσχημα ότι έτσι περιορίζονται οι «άσκοπες» επισκέψεις στα νοσοκομεία.

Έτσι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τα 2/3 του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία συρρικνώθηκαν μέσα σε μια εξαετία, από 23 δισ. ευρώ το 2009, σε 8,4 δισ. ευρώ το 2015, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατήρησε αποψιλωμένο το προσωπικό στην Υγεία και δεν άνοιξε κανένα από τα 7 νοσοκομεία και τις 1.100 κλίνες που έκλεισαν οι προηγούμενοι, φτάνοντας στο σημείο να ζητούν από τη ΝΔ συνδιοίκηση στο υπουργείο Υγείας με κοινό υπουργό.

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...