ΣΥΡΙΖΑ : Καλεί το λαό σε συναίνεση

ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: EUROKINISSI

Τη «συναινετική» του διάθεση διαμηνύει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του, έπειτα από τη συνεδρίαση χτες του Πολιτικού Συμβουλίου, για τα ζητήματα της επικαιρότητας, την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητεί από τους πολίτες να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση» και επαναλαμβάνει ευχολόγια για τη «σημασία της ύπαρξης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», όταν επί των ημερών του επιταχύνθηκε η πορεία υποβάθμισής του, από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Επαναλαμβάνει τις συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη στήριξη της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, ασκώντας πίεση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς «ώστε να πάψει η Ευρώπη να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων (…) η διεκδίκηση για άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση».

Για το Προσφυγικό, ‘ξεχνώντας’ την πολιτική εγκλωβισμού και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε, στο πλαίσιο της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ζητά την εφαρμογή της. Καλεί δε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει συμμετοχή στη Σύνοδο που προγραμματίζεται για τις 17 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «ειδικά με δεδομένη την εργαλειοποίηση της κρίσης από την Τουρκία για γεωπολιτικούς σχεδιασμούς». Καλεί δηλαδή στο παζάρι που στήνεται, την συμμετοχή και της ελληνικής αστικής τάξης, στο πλαίσιο της γενικότερης συμμετοχής στη μοιρασιά της λείας.

Γι΄αυτό, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ‘αθωώνει’ την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που ενισχύουν την αστική τουρκική προκλητικότητα και δρομολογούν τα σχέδια «συνδιαχείρισης» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο. Προχωρά στην επικίνδυνη θέση ταύτισης των λαϊκών συμφερόντων με αυτά της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Δηλαδή αυτών που ευθύνονται για την φτώχεια, την ανεργία, την καταλήστευση του πλούτου που παράγει ο λαός, που δημιουργούν πολέμους και προσφυγιά για τα κέρδη, στο όνομα της… ‘ομοψυχίας’, αναφέροντας ότι “η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο”. 

Είναι επικίνδυνοι!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...