ΣΥΡΙΖΑ: Κροκοδείλια δάκρυα για το Διεθνές Δίκαιο

Επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Φώτο Αρχείου / Επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ / Πηγή: WAFA

«Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ το Τμήμα Διεθνών του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη «βίαιη καταστολή των Παλαιστινίων (…) ενέργειες που στρέφονται εναντίον της ειρήνης, της σταθερότητας και της αναγκαίας συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων (…) σαφέστατη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Είναι τουλάχιστον υποκριτές

Γιατί οι εποικισμοί, οι επιθέσεις σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η άγρια καταστολή απ’ το κράτος του Ισραήλ δεν ξεκίνησαν χτες.

Συνέβαιναν και όταν με επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αναβαθμίζονταν κυρίως στον στρατιωτικό τομέα, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, δίνοντας αέρα στα πανιά της ισραηλινής επιθετικότητας.

Συνέβαιναν και όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «σφύριζε» αδιάφορα στο δίκαιο αίτημα για άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, σε εφαρμογή και της σχετικής απόφασης της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015.

Το ίδιο δηλαδή που κάνει σήμερα και η ΝΔ. Συνέβαιναν και το 2018, όταν στη ΓΣ του ΟΗΕ η τότε κυβέρνηση έπαιξε το παιχνιδάκι Αμερικανών και Ισραηλινών, καταδικάζοντας επί της ουσίας τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, με πρόσχημα την εκτόξευση ρουκετών κατά του πάνοπλου στρατού του Ισραήλ από τη «Χαμάς» και άλλες οργανώσεις.

Τέτοιοι «φίλοι» του Παλαιστινιακού λαού…

Δείτε ακόμα...