ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν περισσότερα χρήματα στο κεφάλαιο

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας
Πηγή: Eurokinissi

Να δοθούν περισσότερα χρήματα στο κεφάλαιο απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τα μέτρα κατά της πανδημίας, δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση. Εξήρε την υπευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην “ενίσχυση της Υγείας”, πρότεινε την επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικά νοσοκομεία (με χρηματοδότηση) το οποίο -συσκοτίζοντας την πρόταση του ΚΚΕ-  την ονόμασε ως “επίταξη”…

Τόνισε την “ανάγκη” νέας μεγαλύτερης χρηματοδότησης του κεφαλαίου, επιβραβεύοντας παράλληλα την επιλογή της κυβέρνησης για το ευρωομόλογο και την διεκδίκηση κονδυλίων στην ΕΕ. Χαρακτηριστικά, ζήτησε ένα “γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο, ώστε αφενός η ύφεση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και αφετέρου, βγαίνοντας από την κρίση, να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη”. Ξεχωρίζοντας ορισμένα, αναφέρθηκε για τις “απευθείας ενισχύσεις των επιχειρήσεων και διευκολύνσεις ρευστότητας, εξυπηρέτησης χρεών για τη διατήρηση της εγχώριας ζήτησης μέσω αύξησης των επενδύσεων”. Επίσης, αναδιάρθρωση των ιδιωτικών χρεών, χορήγηση ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω εγγυήσεων δανείων κατά και μετά την κρίση, διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος,κ.α.

Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαίωσε την στήριξη του στα  αντιλαϊκά μέτρα που θα συνεχιστούν την επόμενη μέρα , ζητώντας και περισσότερα μέσω των χρηματοδοτήσεων του κεφαλαίου από ΕΕ και κυβέρνηση, τα οποία θα βγουν από την καταλήστευση του λαού. Σταθερά στην στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας.

ag

Δείτε ακόμα...