ΣΥΡΙΖΑ : Πλειοδοσία για το κεφάλαιο

ΣΥΡΙΖΑ Βουλή
Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί ότι η οικονομία μπαίνει σε ύφεση και κάνει κριτική ότι δεν αρκούν τα λεφτά που δίνει στο κεφάλαιο.
Κλείνοντας το μάτι στην αστική τάξη ότι αυτός είναι καλύτερο πολιτικό προσωπικό, προτείνει να “σχεδιαστεί ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και όχι το ανεπαρκές 1 δις”. Πρόταση, που έρχεται ως συνέχεια άλλων μέτρων στήριξης στο κεφάλαιο όπως π.χ τα 30 εκατ. ευρώ στους μεγαλοκλινικάρχες , με την “κριτική” να δίνονται σε όλους.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ “ανησυχεί” για την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα δεν αρκούν για τις λαϊκές ανάγκες,οι θέσεις εργασίας χάνονται, ότι πρέπει να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, να αρθεί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, να νομοθετηθεί πλήρη απαγόρευση απολύσεων.

Ο λαός μας έχει μια ρήση : “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί’. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια εναλλάξ μαζί με το ΠΑΣΟΚ , εξόπλισαν την εργοδοσία με όλη την αντεργατική φαρέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την εκ περιτροπής εργασία, όλες τις μορφές ευέλικτης εργασίας, ενώ η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , έχουν την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί εξάλλου βάθαιναν την εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας. Μαζί και στους πλειστηριασμούς των κατοικιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνοντας την ‘αθώα περιστερά”, στηριζόμενος στις ουτοπικές σοσιαλδημοκρατικές-οπορτουνιστικές αντιλήψεις, ζητά περισσότερο κράτος που θα στηρίζει τα μονοπώλια και θα “ικανοποιούνται” και οι λαϊκές ανάγκες.

Το ζητούμενο για τα λαϊκά συμφέροντα, δεν είναι “λιγότερο η περισσότερο κράτος” για τους επιχειρηματίες, αλλά μια άλλη εξουσία, το κράτος και την οικονομία της εργατικής τάξης, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής για να μπορούν να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...