ΣΥΡΙΖΑ – Πρέσβης των ΗΠΑ: Στρατηγική ταύτιση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Πάιατ ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεία ΗΠΑ

Με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ( αποτελούμενη από τους Γ. Κατρούγκαλο, Ν. Παππά και Ρ. Σβίγγου) συναντήθηκε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, επαναβεβαιώνοντας τη συμφωνία και στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, κεφαλαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, μίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη «διμερή εταιρική σχέση, συμπεριλαμβανομένων της αντιμετώπισης του Covid-19, της συνεργασίας “3+1”, του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια και της ισχυρής στήριξής μας για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ τους και αυτές του Ελληνικού και των Ναυπηγείων Ελευσίνας», για τα οποία οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για την επιτάχυνσή τους, επιδιώκοντας αυτά να υπηρετούν το ρόλο βασικού σταθμού συντήρησης και επισκευής των πλοίων του 6ου Στόλου.

Τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για την αναβάθμιση του ρόλου τους στην Ανατ. Μεσόγειο και ευρύτερα, υπηρετεί με ιδιαίτερη προσήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ και χτες ως κυβέρνηση και σήμερα ως αντιπολίτευση. Με την μετατροπή της χώρας σε βάση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ, τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και τα «σχήματα» με το Ισραήλ, καθώς και με την παράδοση στρατηγικών υποδομών στη διάθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια. που μετατρέπουν το λαό σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Σχέδια, στο πλαίσιο των συγκρουόμενων ιμπεριαλιστικών σχεδίων για έλεγχο των ενεργειακών πηγών πλούτου και των δρόμων μεταφοράς τους έναντι άλλων ιμπεριαλιστών. Σχέδια, που θέτουν το λαό στο στόχαστρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και της καταλήστευσης του πλούτου από τα μονοπώλια, εις βάρος των λαών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...