Συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές: Άσφαιρη κριτική και ρατσιστικά παραληρήματα από τα ακροδεξιά κόμματα

EUROKINISSI

Άσφαιρη κριτική και ρατσιστικά παραληρήματα περιείχαν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των ακροδεξιών κομμάτων, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», Β. Στίγκας, σε ένα αισχρό ρατσιστικό παραλήρημα υπονόησε ότι για τις πυρκαγιές ευθύνονται «οι αλλοδαποί που κρύφτηκαν μέσα στο δάσος» και οι «λαθροδιακινητές» και ζήτησε μέτρα να μην μπαίνουν οι «λαθρομετανάστες» στα δάση.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κ. Βελόπουλος έσπευσε να «ξεπλύνει» τους φασίστες «σερίφηδες» του Έβρου που στοίβαζαν κατατρεγμένους ανθρώπους σε τρέιλερ, λέγοντας ότι οι πολίτες μπορούν να επιβάλουν το νόμο και την τάξη. Επανέλαβε ότι οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε «περάσματα λαθροδιακινητών» αφήνοντας υπονοούμενα για το πώς ξεκίνησαν. Όσον αφορά στην κυβέρνηση κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «παίζει με τη νοημοσύνη μας», ότι «δεν ανέλαβε την προσωπική του ευθύνη» και ότι δεν ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία στην κατάσβεση.

Από τη ρατσιστική χορωδία δεν έλειψε ο επικεφαλής του σκοταδιστικού κόματος «Νίκη», Δ. Νατσιός, που είπε ότι «αν φυλάσσονταν τα σύνορα θα είχαν αποτραπεί αυτά». Κατά τ’ άλλα κουβέντα για τα κενά και την έλλειψη αντιπυρικής προστασίας αλλά επισήμανε τις «έρημες συνειδήσεις» που «φέρνουν έρημες εκτάσεις» και την «έλλειψη πνευματικού οξυγόνου»…

Τέλος, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για ένα «εγκατεστημένο σύστημα που προάγει αυτούς που ευθύνονται» για πυρκαγιές και καταστροφές, όπως το Μάτι και η Εύβοια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...