Συζήτηση στη Βουλή: Στην πεπατημένη της «ατομικής ευθύνης» ο Κυρ. Μητσοτάκης – «Συνεννόηση» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

EUROKNISSI

Στην πεπατημένη οδό της ατομικής ευθύνης, του «κοινωνικού αυτοματισμού» και της συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για το χαράτσι των 100 ευρώ ανά μήνα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται.

Προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα του μέτρου, καταφεύγοντας σε πρωτοφανή «κοινωνικό αυτοματισμό», λέγοντας ότι οι ανεμβολίαστοι «πολιορκούν το ΕΣΥ, στερώντας την πρόσβαση σε άλλους ασθενείς», την ώρα που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, αρνούμενος να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις, έχοντας μετατρέψει τα νοσοκομεία σε μίας νόσου.

Ακόμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να συγκαλύψει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, παρουσιάζοντας μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία είναι όλα καλώς καμωμένα, στην εκστρατεία ενημέρωσης και στα μέτρα αποφυγής της διάδοσης της πανδημίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η κυβέρνηση έδωσε και εξακολουθεί να δίνει ρεσιτάλ ανορθολογισμού γύρω από τα εμβόλια, παρουσιάζοντάς τα σήμερα ως πανάκεια για την πανδημία, τη στιγμή που μαζί με τα εμβόλια είναι απαραίτητο ένα πλέγμα ουσιαστικών μέτρων, όπως η αποφυγή του συνωστισμού σε ΜΜΜ, και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.

«Πρωτοβουλίες συνεννόησης» και «μέτρα συναίνεσης»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε νέες εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό για συναίνεση και συνεννόηση, ως συνέχεια των προτάσεών του για υπουργό Υγείας και Επιτροπή Επιστημόνων «κοινής αποδοχής». 

«Πάρτε πρωτοβουλίες συνεννόησης. Τολμήστε να πάρετε μέτρα συναίνεσης», ανέφερε. Καταδεικνύοντας την προθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να «βάλει πλάτη» στην κυβέρνηση, είπε ότι «θέλω να απευθύνω έκκληση για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα κρίσιμα. Πήρατε καμία πρωτοβουλία να απευθυνθείτε στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για συνεννόηση;». Πρότεινε, μάλιστα, στον πρωθυπουργό από κοινού να αναζητήσουν γιατρούς για προσλήψεις, λέγοντας «σας καλώ, κ. Μητσοτάκη, προσωπικά να πάμε μαζί και να συζητήσουμε με τους ιατρούς και να μας πουν αν υπάρχουν ή όχι…».

Σχετικά με το χαράτσι των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε πως «έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράτεττε το ένα σφάλμα μετά το άλλο».

Απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν», λες και η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση οφείλεται στην… έλλειψη σοβαρότητας και όχι στη λογική κόστους – οφέλους με βάση την οποία δεν ενισχύει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας και δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς πληρωμή των κλινικαρχών που και ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ μιας λογικής αποζημίωσής τους. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...