Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ: Να εξασφαλίσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση κάθε δυνατό μέσο κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Πυρκαγιά στη Θάσο
Πυρκαγιά στη Θάσο

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικής πυρκαγιάς στο νησί της Θάσου. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να εξασφαλίσει κάθε δυνατό επίγειο και εναέριο μέσο κατάσβεσης. Να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ για την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί από χθες το βράδυ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «οι δυνάμεις του ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, δίνουν τη μάχη μαζί με το λαό της Θάσου, εθελοντές και πυροσβέστες».

Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολη. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα.

Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα το πρωί δόθηκε μήνυμα προληπτικής εκκένωσης από τα Κοίνυρα της Θάσου προς τα Λιμενάρια μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και με πυροσβέστες από τη Βέροια.

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Δείτε ακόμα...