Τα γεράκια του πολέμου ζητάνε αύξηση των δαπανών

ΝΑΤΟ
Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή τους στις 9/6 απαίτησε από τα κράτη μέλη του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού οργανισμού να καλύψουν τους καθορισμένους στόχους που είχαν καθορίσει για τις πολεμικές δαπάνες των χωρών τους.

Η εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης σε συνδυασμό με την πανδημία δημιούργησαν πτώση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των καπιταλιστικών οικονομιών, και το ΝΑΤΟ, ζητάει οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε νέες περικοπές των ελάχιστων, που πλέον έχουν απομείνει κοινωνικών δαπανών, για να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τις πολεμικές δαπάνες που έχουν συμφωνήσει στις συνόδους των κρατών που συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαών και στα πλαίσια της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επικαλείται ότι οι ιμπεριαλιστικές χώρες, Ρωσία και η Κίνα αυξάνουν τις πολεμικές τους δαπάνες.

Επαναφέρει επίσης τη δέσμευση ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι το 2024.

Επίσης στη συνέντευξη ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε κριτική στην ιμπεριαλιστική Γερμανία διότι παρά το γεγονός αύξησε σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια, το 2019 αυτές δεν ξεπέρασαν το 1,38% του ΑΕΠ της.

Τέλος εκθείασε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ διέθεσαν περίπου 730 δισεκ. δολάρια για στρατιωτικές δαπάνες το 2019, κατά τα δεδομένα του NATO, ή περίπου το 3,4% του ΑΕΠ τους.

Οι ιμπεριαλιστές πάντα στόχο έχουν την αύξηση των πολεμικών δαπανών. Θέλουν να χρησιμοποιούν όσο γίνεται περισσότερα δισεκατομμύρια από τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, προς όφελος των πολεμικών τους βιομηχανιών.

Για το σκοπό αυτό ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει την πάλη του για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Την ίδια στιγμή να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρας μας.

Να χαράξει ο λαός μας τη δική του πορεία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...