Τα μαύρα γεράκια πάνε κι έρχονται

Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με το αμερικανικό Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL - 24/8/2020 / Πηγή : Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr “Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει και να δεχτεί την ασύμφορη “προσφορά” των αμερικανικών καταδρομικών Ticonderoga η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δεν ενέκρινε κονδύλι περίπου 42 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα στη βάση της Σούδας. Τα έργα θα γίνονταν εντός του 2022”.

Την ίδια ημέρα η σελίδα defence-point.gr δημοσιεύει την πληροφορία ότι: “Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων (HASC- House of Armed Services Committee) του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ζήτησε από το US Navy να της παραδώσει μελέτη μέχρι την 1η Μαρτίου του 2022, η οποία θα αναλύει τις δυνατότητες παραχώρησης, ή μεταπώλησης, ή μίσθωσης σκαφών επιφανείας που θα αποσύρει, σε συμμαχικές δυνάμεις, μαζί με την έκταση και το κόστος των τροποποιήσεων που αυτά θα πρέπει να υποστούν. Η έκθεση θα πρέπει επίσης να εξετάσει τις πιθανά αναγκαίες τροποποιήσεις και επισκευές για την αντιμετώπιση των επιχειρησιακών δυσλειτουργιών κι άλλων αναγκαίων τροποποιήσεων για να επιχειρήσουν τα πλοία από τα συμμαχικά Ναυτικά”.

Η ίδια σελίδα πρόσφατα είχε δημοσιεύσει από το USNI News: “Σε συνέντευξή του στο USNI News ο αντιναύαρχος Bill Metz, από τη θέση του υποδιευθυντή διαχείρισης συστημάτων μάχης για ναυτικές επιχειρήσεις (OPNAV N9), αποκάλυψε ότι το κόστος εκσυγχρονισμού των έξι παλαιότερων σκαφών της κλάσης Ticonderoga, προκειμένου να παραταθεί η επιχειρησιακή τους ζωή για πέντε χρόνια, ανέρχεται σε… 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια”.

Δείτε ακόμα...