Τα «ποτάμια» οργής και αγώνα είναι ο δρόμος για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

κύριλλος παπασταύρου

Τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια χθες σε όλη την Ελλάδα, τα ποτάμια οργής και αγώνα, είναι ο δρόμος για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να πληρώσουν οι ένοχοι, τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Το ΚΚΕ, σημείωσε, έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μιας και οι προειδοποιήσεις ήταν σαφής, οπότε κανένας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ήξερε.

Η κυβέρνηση είχε στα χέρια της πολυάριθμες καταγγελίες από τους συνδικαλιστές στους σιδηροδρόμους, από τους βουλευτές του ΚΚΕ με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και ο «Ριζοσπάστης» είχε αναδείξει τις ελλείψεις και τα προβλήματα με ρεπορτάζ, επισήμανε.

Τον ανήξερο δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ο Κ. Παπασταύρου, γιατί και αυτές υπηρέτησαν την ίδια πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών, της διάσπασης δηλαδή ανάμεσα στις ράγες και το βαγόνι, του κατακερματισμού του ΟΣΕ και της ιδιωτικοποίησης.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, είναι όσα τραγικά ζήσαμε, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι και στην ΕΕ, μόνο το 2021 έγινε 1.389 σιδηροδρομικά ατυχήματα, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Το πρόβλημα εξήγησε είναι η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος, καθώς ό,τι μέτρο και αν παρθεί θα συγκρούεται με αυτό το κριτήριο.

Δείτε ακόμα...