Τα προβλήματα του λαού να είναι κριτήριο μπροστά στις επερχόμενες εκλογές

Κατερίνα Γεράκη

Τα διάφορα επιδόματα και pass έχουν αποδειχθεί το μεγαλύτερο ανέκδοτο και αν ο πληθωρισμός είναι μισό πάνω ή μισό κάτω οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν καμιά θετική αλλαγή στην τσέπη τους τόνισε η Κατερίνα Γεράκη, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 13 Γενάρη στο Blue Sky.

Επεσήμανε ότι η αύξηση των λογαριασμών ρεύματος και της ενέργειας, που γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν εισαγόμενο πρόβλημα και αποτέλεσμα αποκλειστικά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, πέρα από το γεγονός ότι αυξήσεις τιμών είχαμε και πριν την εκδήλωση του πολέμου, αφήνει στο απυρόβλητο το έδαφος πάνω στο οποίο διαμορφώνεται αυτή η εκτίναξη των τιμών σήμερα. Και αυτό είναι η πολιτική της πράσινης μετάβασης και το χρηματιστήριο ενέργειας, ζητήματα στα οποία δε διαφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αντίθετα έχουν στηρίξει αυτές τις επιλογές και στην ΕΕ και με σειρά νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ελληνική Βουλή.

Η Κ. Γεράκη τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα είναι κριτήριο του λαού και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά περηφανεύονται για το ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στις δαπάνες για τους ΝΑΤΟικους εξοπλισμούς, δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση την άμυνα της χώρας, αλλά εξυπηρετούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ σε μια σειρά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Ακόμη επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός έχει στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στα σκουπίδια το θρόνο και την βασιλεία προσθέτοντας ότι συνδέεται με πολύ σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με ένα βρώμικο δολοφονικό ρόλο και ο ελληνικός λαός δεν τα ξεχνά και δεν πρέπει να τα ξεχνά. Επεσήμανε ότι ο καθένας με τις δηλώσεις και τις επιλογές του, αν θα πάει ή δε θα πάει στην κηδεία, παίρνει και την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας επιλογής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...