Τα συνδικάτα στέλνουν «χαιρετίσματα» στα δουλεμπορικά – Μοτοπορεία διανομέων e-food

Μοτοπορεία έκαναν σήμερα στην Αθήνα οι διανομείς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας της «e-food» ότι μετατρέπει 2.016 συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η εξέλιξη αυτή άλλωστε είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη του οργανωμένου αγώνα των διανομέων, που δεν έβαλαν την ουρά στα σκέλια απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, αλλά συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έδωσαν μαζικό αγώνα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα.

«Νικήσαμε, συνεχίζουμε, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω…» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), σχετικά με την αναδίπλωση της «e-food» αλλά και τη συνέχιση του αγώνα. Σημειώνουν πως «σήμερα γιορτάζουμε, κατακτούμε, προχωράμε….» και προσθέτουν πως η «”e-food” μπορεί να προχώρησε σε μια πρώτη δέσμευση – αναδίπλωση ωστόσο, δεν ικανοποίησε συνολικά των εργαζομένων», ενώ εκκρεμούν μια σειρά από ζητήματα. Υπογραμμίζουν ότι η freelance εργασία υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία, ενώ τονίζουν ότι θα εντείνουν την πάλη εναντίον του νόμου Χατζηδάκη. Παράλληλα επαναφέρουν τα κρίσιμα ζητήματα του επαγγέλματος όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, ο αγώνας για την καθολική εφαρμογή του 4611/2019 και την υποχρεωτική παροχή εταιρικού οχήματος και τα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα που βαράνε κόκκινο.

«Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες» φώναζαν στη συγκέντρωση οι απεργοί. «Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Θα τον ξηλώσουμε» τόνισε ο Γ. Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Την αλληλεγγύη τους στη συγκέντρωση εξέφρασαν ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πολλές αντιπροσωπείες εργατικών Συνδικάτων.

Κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...