Ταχεία αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από την Λιβύη ζήτησε η Μέρκελ από τον Ερντογάν

Φωτο αρχείου

Μια «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα», είπε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε νωρίτερα απόψε τηλεδιάσκεψη, καθώς το ιμπεριαλιστικό παζάρι συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους. «Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι άτυπες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι εξελίξεις στη Συρία και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

Η καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η ‘Αγγελα Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρίσκεται αύριο στο Βερολίνο, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της Άγκυρας, οι συνομιλίες θα αφορούν «και διμερή και περιφερειακά θέματα», με βασικό βέβαια τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...