Τελετή αποφοίτησης της 85ης εκπαιδευτικής σειράς στη Σχολή Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Τελετή αποφοίτησης της 85ης εκπαιδευτικής σειράς στη Σχολή Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021, η τελετή αποφοίτησης των Δοκίμων Πυροσβεστών της 85ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μέσω Skype, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στις 18 νέες Πυροσβέστριες και τους 84 νέους Πυροσβέστες.

Τα πτυχία στους 102 νέους πυροσβέστες, που κατατάχθηκαν στη Σχολή, μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, παρέδωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Πουταχίδου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί) Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου και ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, δεν υπήρξε φυσική παρουσία συγγενών στην τελετή και η αποφοίτηση μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω live streaming.

Πηγή: fireservice

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...