Τελετή ονοματοδοσίας – εντάξεως στο ΠΝ του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΙΑΣ»

Ναυτοδίοποι στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης "ΑΙΑΣ", την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Φώτο Αρχείου / Τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “ΑΙΑΣ”, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέα βαφτίσια είχε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας την Πέμπτη! Το νέο πλοίο που δωρίστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη ονομάστηκε επίσημα «ΑΙΑΣ» (Α-473). Είναι το τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) που εντάσσεται στο Στόλο, μετά τα ΠΓΥ « ΑΤΛΑΣ Ι» και  «ΗΡΑΚΛΗΣ» επίσης δωρεά του ίδιου.

Στη τελετή ονοματοδοσίας, που έγινε παρουσία της προέδρου της δημοκρατίας, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ΕΔ και τα ΣΑ.

  • Ανάδοχος του πλοίου ήταν η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη, πρώτη γυναίκα αξιωματικός του ΠΝ, που ανέλαβε καθήκοντα Αου μηχανικού σε Φρεγάτα και είναι μητέρα δυο παιδιών. 
  • Υπενθυμίζεται ότι σε αναγνώριση της γενικότερης προσφοράς του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και του Πάνου Λασκαρίδη, στον τελευταίο έχει απονεμηθεί  ο βαθμός του Υποναύαρχου επί τιμή. 

Δείτε ακόμα...