«Τελευταίο αντίο» στον σύντροφο Μάκη Μαΐλη

Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον σύντροφο Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που έφυγε την Τετάρτη απ’ τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη. Στην αίθουσα της Ελαιουργικής στην Ελευσίνα, στην πολιτική κηδεία, αποχαιρέτησαν ένα εκλεκτό στέλεχος του Κόμματος, που το υπηρέτησε με αυταπάρνηση, ακλόνητη πίστη και αφοσίωση ως τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΚΣ Νίκο Αμπατιέλο.  

Στιγμές αυτής της πορείας του και της προσφοράς του άξιο αγωνιστή που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό αποτυπώθηκαν σε βίντεο που προβλήθηκε.

Επικήδειο εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ εκφώνησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Νίκος Λάππας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης. Επικήδειους εκφώνησαν ο Κώστας Κώνστας, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ και ο Νάσος Σκοτίδας, μέλος του ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ.

Τιμητικές φρουρές στο σκεπασμένο με την τιμημένη σημαία του Κόμματος, πλαισιωμένο από κόκκινα λουλούδια, κι ένα σφυροδρέπανο φτιαγμένο από κόκκινα γαρύφαλλα στάθηκαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλη του ΠΓ και της ΚΕ, στελέχη του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Ακολούθησαν τιμητικές φρουρές από τις τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στεφάνια κατέθεσαν η ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ, η ΚΟ Αττικής, η Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ελευσίνα, η «Σύγχρονη Εποχή» και ο δήμαρχος Ελευσίνας.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...