Τέλος η δωρεάν διάθεση των self test από 19 Ιουνίου;

Φαρμακείο - Υγεία - Σημαία
Φώτο αρχείου / Φαρμακείο / Πηγή: Eurokinissi

Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με αυτόν τον τρόπο οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης, στο OPEN: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές… σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία… Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας… Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Σημειώνεται πως από χτες Δευτέρα 7-6-2021 μέχρι και το Σάββατο 12-6-2021 θα διατεθούν 3 self test για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Απ’ την κυβέρνηση, πάντως, που αυτή τη στιγμή εμφανίζει “δύο όπλα” απέναντι στον κορονοϊό, τα εμβόλια και τα self test, δεν έχει σχολιαστεί κάτι για την άρση της υποχρεωτικότητας των self test ή την δωρεάν χορήγησή τους.

Δείτε ακόμα...