Τερατώδες το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα

Παφίλης

Το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις παρακολουθήσεις και το έχουν ψηφίσει όλα τα αστικά κόμματα, δεν διασφαλίζει ούτε το απόρρητο των συνομιλιών, ούτε ελέγχους, ούτε προστατεύεται κανένας και τίποτα. Αυτό υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

«Μπορούν οι πάντες να παρακολουθούν τα πάντα, δρουν ανεξέλεγκτα όχι μόνο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας αλλά και ξένων χωρών, με βάση τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για ανταλλαγή πληροφοριών. Δρουν ανεξέλεγκτα παρακρατικοί μηχανισμοί και τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα», επισήμανε χαρακτηριστικά κι έφερε ως παράδειγμα το σύστημα «Predator», ισραηλινής κατασκευής, που πωλείται και αγοράζεται από τον οποιονδήποτε, μετά την αδειοδότησή του από το Τελ Αβίβ αλλά και την ΕΕ.  

Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε την υποκρισία των αστικών κομμάτων στη χώρα μας που τώρα κόπτονται για τις παρακολουθήσεις, ενώ εδώ και χρόνια έχουν ψηφίσει σχετικούς νόμους και ευρωπαϊκές οδηγίες, αποδεχόμενοι το πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που χτυπά λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» και της «πάταξης της τρομοκρατίας».

Οσον αφορά την πρώτη επίκληση, ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως αυτό αξιοποιείται ως πρόσχημα και ξεφεύγει κατά πολύ από τις εξωτερικές απειλές, έχει γίνει πρόσχημα και το περιεχόμενό του «λάστιχο». Οσον αφορά τη δεύτερη επίκληση, υπενθύμισε πως για την ΕΕ, θεωρούνται ως ριζοσπάστες που τρέφουν την τρομοκρατία, όσοι διεκδικούν δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, κ.α., όσοι τελικά αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα, καταδεικνύοντας την αντιδραστικότητα κι επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα πολιτική της ΕΕ. 

Καταλήγοντας σημείωσε πως το ΚΚΕ θέλει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή, να συμπεριληφθούν όλες οι υποθέσεις υποκλοπών, του Ν. Ανδρουλάκη, άλλων πολιτικών, και δημοσιογράφων, αλλά και οι υποκλοπές που γίνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, από το 2016, γεγονός που επανειλημμένα έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...