Ισραηλινοί πράκτορες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τέσσερις Παλαιστίνιους μέρα μεσημέρι στη Τζενίν

Νέα επιχείρηση μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποίησαν σήμερα Ισραηλινοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Με πολιτική αμφίεση εκτέλεσαν εν ψυχρώ τέσσερις νεαρούς Παλαιστίνιους αυξάνοντας περαιτέρω την μαύρη λίστα του θανάτου. Από την αρχή του έτους, έχουν δολοφονηθεί 96 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Δεκαοκτώ άνθρωποι με τραύματα από πυρά επίσης νοσηλεύτηκαν, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης , το οποίο ταυτοποίησε τους τρεις από τους τέσσερις νεκρούς ως τους Ομάρ Αουαντίν, 16 ετών, Νιντάλ Καζίμ, 28 ετών και Γιουσέφ Κριμ, 29 ετών.

Σήμερα πραγματοποίησαν απεργία χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκπαιδευτικοί μέλη της ανεπίσημης οργάνωσης «Ενωμένο Κίνημα Δασκάλων» διεκδικώντας το δικαίωμα για ανεξάρτητο συνδικάτο και αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς τους. Εκπρόσωποί τους μιλώντας σε αραβικά ΜΜΕ διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού γκρέμισαν πέντε σπίτια Παλαιστινίων στη συνοικία Wadi el-Joz της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ με το πρόσχημα της εκκαθάρισης του χώρου για την δημιουργία “πάρκου”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...