Τετρασέλιδο του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο

Ανακοίνωση κκε για την αντιπυρική περίοδο

«Ο λεγόμενος Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων (Ν.4662/2020) παραχωρεί ακόμη περισσότερους τομείς πυρασφάλειας και δασοπροστασίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Μεταβιβάζει αρμοδιότητες πυροπροστασίας και δασοπροστασίας στους Δήμους, τις Περιφέρειες, σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις.

Εμπλέκει και με επίσημη παραδοχή πλέον, μέσω της ”Λευκής Βίβλου για την Προστασία του Πολίτη”, και το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, διατηρώντας όχι μόνο τη στρατιωτικοποιημένη του δομή, αλλά επαναφέροντας και την οπλοφορία των στελεχών του.

Θέτει το σύνολο των φορέων της πολιτικής προστασίας στη διάθεση του ΝΑΤΟ για την αξιοποίησή τους στους εγκληματικούς του σχεδιασμούς, χρηματοδοτούμενους μάλιστα με μυστικά κονδύλια. Από την ήδη υπάρχουσα δύναμη του Π.Σ., με ευθύνη της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν δεσμευτεί περί τους 1.400 πυροσβέστες στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της Fraport, της Hochtief, τους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητόδρομους και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες των ΒΙ.ΠΕ.

Δεν είναι μοιραίο για τον λαό μας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες κάθε χρόνο να χάνουν πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου, δάση και φυσικό πλούτο. Το “προσάναμμα” για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειές τους είναι η ίδια η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για τους ομίλους.

Το σημερινό κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες του λαού. Γι’ αυτό αποδεικνύεται “γυμνό” όταν πρέπει να προστατέψει τον λαό από φυσικές καταστροφές, αποδεικνύεται “φτωχό” όταν πρέπει να αποζημιώσει για τις καταστροφές, αλλά αποδεικνύεται “ικανό” και “σύγχρονο” στην αφαίρεση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στη φοροαφαίμαξη, στη βία και την καταστολή.»

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων η τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο, το οποίο σε δεκάδες περιοδείες και συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια σε όλη τη χώρα, βρίσκει ανταπόκριση.

Η ανακοίνωση αναδεικνύει τις αιτίες που γεννιούνται μέσα από το ίδιο το σύστημα για τις ελλείψεις στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς αλλά και για την έλλειψη μέτρων, δείχνοντας ποια είναι τελικά η διέξοδος για μια κοινωνία που δεν θα καίγονται κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα γης για χάρη του Κεφαλαίου.

Παρακάτω επισυνάπτουμε την ανακοίνωση:

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...