Τέξας: Να βράσουν νερό δόθηκε ως οδηγία στους κατοίκους εν μέσω πολυήμερης διακοπής ρεύματος

χιόνια στο τέξας

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα καθώς η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι οδηγίες οι οποίες δέχθηκαν ήταν να βράσουν το νερό της βρύσης!

Η κακοκαιρία που διασχίζει τις νότιες ΗΠΑ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 24 άτομα. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επίσης προκαλέσει ρήξη σωλήνων νερού, παρά τις προσπάθειες ορισμένων ιδιοκτητών σπιτιού να τους μονώσουν από το κρύο χρησιμοποιώντας κουβέρτες.

Το ενεργειακό δίκτυο της πολιτείας έχει συγκλονιστεί από την αύξηση της ζήτησης καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν τη θερμότητα σε μερικές από τις πιο κρύες θερμοκρασίες για πάνω από 30 χρόνια, φτάνοντας μέχρι και στους -18 °C.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε νωρίτερα μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τέξας, η οποία έχει καλυφθεί από χιόνι και πάγο από την καταιγίδα που πέρασε το σαββατοκύριακο.

Οι κάτοικοι του Τέξας, στην πολιτεία η οποία είναι η πρώτη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά την έλλειψη σύγχρονων υποδομών και βλέπουν τις ζωές τους να θυσιάζονται μπροστά στα κέρδη. Και όλα αυτά να συμβαίνουν στην μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία.

Με πληροφορίες από: BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...