Τέξας: Οι δυνάμεις καταστολής απέλασαν όλους τους πρόσφυγες από την Αϊτή

ΗΠΑ: Εικόνες απανθρωπιάς και αγριότητας με έφιππους αστυνομικούς να κυνηγούν μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό
ΗΠΑ: Εικόνες απανθρωπιάς και αγριότητας με έφιππους αστυνομικούς να κυνηγούν μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό / Πηγή: AP

Ένας καταυλισμός στα σύνορα του Τέξας όπου περίπου 15.000 μετανάστες είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδια καταφύγια εκκαθαρίστηκε, καθώς οι αρχές συνέχισαν μια αμφιλεγόμενη πολιτική απέλασης των αιτούντων άσυλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν την απομάκρυνση των τελευταίων συντριμμιών αυτοσχέδιων καταφυγίων και σκηνών στο Ντελ Ρίο του Τέξας, καθώς στρατιωτικοί παρατάχθηκαν στις όχθες του Ρίο Γκράντε, στα σύνορα με το Μεξικό, για να αποθαρρύνουν νέες διαβάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες στον καταυλισμό κάτω από τη Διεθνή Γέφυρα του Ντελ Ρίο».

Σχεδόν 30.000 μετανάστες, πολλοί από αυτούς από την Αϊτή, είχαν κατασκηνώσει κάτω από τη Διεθνή Γέφυρα του Ντελ Ρίο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Mayorkas, περισσότεροι από 12.000 μετανάστες θα έχουν την ευκαιρία να προσφύγουν για προστασία ενώπιον των αμερικανικών δικαστών μετανάστευσης, εκτιμάται ότι 8.000 επέστρεψαν οικειοθελώς στο Μεξικό και 2.000 είχαν αποβληθεί.

Περισσότεροι θα μπορούσαν να εκδιωχθούν τις επόμενες ημέρες υπό δυνάμεις πανδημίας που στερούν στους ανθρώπους την ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση της κατάστασης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press έξι πτήσεις ήταν προγραμματισμένες για την Αϊτή την Παρασκευή, με επτά προγραμματισμένες το Σάββατο και έξι την Κυριακή, αν και αυτό υπόκειται σε αλλαγές.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...