Θ. Χιώνης: Η απελευθέρωση της Ενέργειας και η πράσινη μετάβαση βυθίζουν το λαό στην ενεργειακή φτώχεια

θοδωρής Χιώνης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις πραγματικές αιτίες που προκαλούν το κύμα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αλλά και στη λύση, που βρίσκεται στον αγώνα και την πάλη του λαού, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο Θ. Χιώνης σημείωσε ότι τα διάφορα κυβερνητικά «pass» και οι επιδοτήσεις προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και πρόσθεσε πως αν η κυβέρνηση ήθελε να ανακουφίσει το λαό θα αποδεχόταν τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, για γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές αγαθών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, των τιμών του ρεύματος, του πετρελαίου, της βενζίνης, για κατάργηση των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στα προϊόντα της Ενέργειας, για κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, για να βγούμε από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που τις πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης, για να αξιοποιήσουμε όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας.

Τόνισε ακόμη πως έχει μεγάλη σημασία να μπουν στο επίκεντρο οι αιτίες αυτής της κατάστασης, όπως είναι το γεγονός ότι κρίσιμα κοινωνικά αγαθά θεωρούνται εμπορεύματα, που οι τιμές τους καθορίζονται με βάση την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους.

Υπογράμμισε επίσης πως η απελευθέρωση της ενέργειας και η πράσινη μετάβαση βυθίζουν το λαό στην ενεργειακή φτώχεια και την ανέχεια και σε αυτά πρέπει να στοχεύσει η πάλη, για να υπάρξει χώρος για να μπορέσει από καλύτερες θέσεις ο λαός να παλέψει για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...