Θ. Χιώνης: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία έκαναν τον ουκρανικό λαό σάκο του μποξ ανάμεσα στους ανταγωνισμούς τους

Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Διέξοδος από την ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, βρίσκεται στην πάλη των λαών, ενάντια στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν ολιγάρχες καπιταλιστές, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA».

Σημείωσε ότι η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας «άναψε το φιτίλι» που άπλωναν εδώ και χρόνια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή, όπως όταν εξόπλισαν φασιστικές ομάδες το 2014 στην Ουκρανία για να ανατραπεί η τότε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι 30 χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, όπου οι λαοί ζούσαν αδελφωμένοι, ο κόσμος έγινε χειρότερος και πλέον έχει αποκαλυφθεί σε όλους το πρόσωπο των δυνάμεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, φέρνοντας για παράδειγμα τις στρατιωτικές δαπάνες-μαμούθ από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Γερμανίας.

Τέλος, στηλίτευσε την υποκρισία των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού που μιλούν για πρωτοφανή πόλεμο στην Ευρώπη, «ξεχνώντας» τους βομβαρδισμούς με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Γιουγκοσλαβία και τον διαμελισμό της χώρας που διεξήγαγαν οι ίδιοι.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...