Θ. Χιώνης: Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δύσκολα θα τα βρει η επόμενη κυβέρνηση

Χιώνης ΚΚΕ

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δύσκολα θα τα βρει η επόμενη κυβέρνηση, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 5 Μάη στο «Open». Πρόσθεσε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι να είναι δυνατός ο λαός με δυνατό ΚΚΕ και αποδυναμωμένα τα κόμματα που θα φτιάξουν την επόμενη, από χέρι αντιλαϊκή, κυβέρνηση.

Την προηγούμενη βδομάδα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν για το ποιος αντιγράφει ποιον, αυτή τη βδομάδα τσακώνονται για το ποιος περιγράφει καλύτερα τις αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη και τα προνόμια εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και τραπεζιτών, σε βάρος της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, σημείωσε ο Θ. Χιώνης. Υπογράμμισε ότι τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν τα συμβόλαια που υπογράφουν οι τράπεζες με κάποιον άνθρωπο που πάει να πάρει δάνειο, δηλαδή προβάλλονται ελκυστικά, αλλά οι παγίδες κρύβονται στις λεπτομέρειες, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι συμφωνούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι ένα υπερμνημόνιο.

Επισήμανε ότι στις 21 Μάη μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι αρνήσεις και τα παζάρια γίνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, με περισσότερους ψήφους και βουλευτές, στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ο Θ. Χιώνης σημείωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τη θέση του ΚΚΕ που λέει ότι κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός πρέσβης από το Φόρουμ των Δελφών είπε ότι θα τα πάνε καλά με οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ και τα «κοράκια» των οίκων αξιολόγησης βγαίνουν και λένε ότι δεν ανησυχούν ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Επιπλέον υπενθύμισε ότι το σύνθημα «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος» δικαιώθηκε ιστορικά, γιατί επί Πλαστήρα δολοφονήθηκε ο Ν. Μπελογιάννης με συμφωνία των Αμερικανών και του παλατιού. Το κράτος των εκτελέσεων και φυλακίσεων το εξυπηρέτησαν και οι δεξιές και οι κεντρώες κυβερνήσεις. «Όση σχέση έχει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με το εργατικό κίνημα, άλλη τόση έχει και με την ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...