Θ. Χιώνης στο Παρόν: Στόχος, το Κόμμα να γίνει ακόμα πιο ικανό στη δράση

Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ/ Πηγή: Eurokinissi

Παίρνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας και τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ανεπάρκειας και των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της αντιλαϊκής διαχείρισης από τη ΝΔ, αν κι ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία του 21ου Συνεδρίου, η προετοιμασία ξεκίνησε. Με το σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους-Καρδιά-Οργανωτής της εργατικής–λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό», η ΚΕ ήδη έχει δημοσιεύσει τις Θέσεις που επεξεργάστηκε σε 3 κείμενα, ώστε να διευκολυνθεί και να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση μέσα σε όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ, καθώς και στον προσυνεδριακό διάλογο.

Μας απασχολεί ιδιαίτερα πως το Κόμμα θα γίνει ακόμα πιο ικανό στη δράση και τη λειτουργία του, ώστε να γίνεται ολοένα και πιο διακριτός ο πρωτοπόρος ρόλος του ως δύναμη εργατικής, δύναμη λαϊκής συσπείρωσης, φορέας των νέων ιδεών, της κοινωνικής ανατροπής και απάντηση στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα, που έχουν συσσωρευτεί κι απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους τον 21ο αιώνα.

Το ΚΚΕ έχει συγκεντρώσει μεγάλη πείρα αναμετρήσεων κι επεξεργασιών για την υπεράσπιση των εργατικών–λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, των προϋποθέσεων για την ικανοποίηση τους. Όλα τα χρόνια στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό του λαού, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Σταθερά αποκαλύπτει τον αδιέξοδο κι αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των εκδοχών της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, συγκρούεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων που προσθέτουν διαδοχικά βάσανα στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου που τον αρπάζει η κοινωνική μειοψηφία που κρατά τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

Αυτή η πορεία μας κάνει πιο απαιτητικούς από τον εαυτό μας, δεν μας εμποδίζει να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, για να ανταποκριθούμε, να «κολυμπήσουμε πιο βαθιά» εκτιμώντας και την πορεία των εξελίξεων. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει μεγάλα καθήκοντα, ώστε οι καθημερινοί αγώνες να οδηγούν στην ενίσχυση του κινήματος, σε μαζική συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, στους φορείς των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των μαθητών και φοιτητών. Για να δυναμώσει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία που θα αναμετρηθεί με τα μονοπώλια, το εκμεταλλευτικό σύστημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής προόδου.

Άλλωστε σήμερα το χάσμα ανάμεσα στο πως μπορεί να ζει ένας εργαζόμενος και στο πως τελικά ζει όλο και μεγαλώνει. Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες που παρουσιάζονται ως «4η βιομηχανική επανάσταση» αντί να αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στα χέρια του κεφαλαίου γίνονται εργαλεία έντασης της εκμετάλλευσης. Το κίνητρο του κέρδους οδηγεί σε επικίνδυνες κι απάνθρωπες καταστροφές, λόγω και των ελλείψεων των αναγκαίων υποδομών προστασίας από φυσικά φαινόμενα, όπως ξαναζήσαμε τις προηγούμενες μέρες. Παντού αναδεικνύεται η σήψη και τα όρια του συστήματος, αλλά κι η αναγκαιότητα νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, της σοσιαλιστικής, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παραγωγικές και τεχνολογικές δυνατότητες για την κοινωνική ευημερία.

Ενόψει του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η ΚΕ απευθύνει στο λαό, στους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες, ένα πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο κίνημα, σε όλα τις πολιτικές μάχες. Απευθύνεται σε όλους και όλες όσοι αναγνωρίσουν στο ΚΚΕ την αξιόπιστη και μαχητική δύναμη για τα συμφέροντα τους, ανεξάρτητα από τη μέχρι σήμερα πολιτική επιλογή τους.

Τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, θα πρωτοστατήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, για να γίνουν πλατιά γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ, για να τις συζητήσουμε με τους χιλιάδες που τις παρακολουθούν, για να μελετήσουμε τη γνώμη τους, παρά τις δυσκολίες τις περιόδου.

Θοδωρής Χιώνης

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αναδημοσίευση από εφημερίδα Παρόν

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...