Θ. Κωτσαντής: Οι φοιτητές θα κερδίσουν παρά την καταστολή και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν στο δρόμο εδώ και 3 εβδομάδες με δίκαια αιτήματα για αποκλειστικά δημόσιο, καλό, σύγχρονο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, για αύξηση της χρηματοδότησης, για πτυχία με αξία, και δουλειά με δικαιώματα, τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Attica TV».

Όπως είπε, τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια, γιατί αφορούν όλα όσα τους στέρησαν με τις πολιτικές τους όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που οδήγησαν τα πανεπιστήμια σε υποχρηματοδότηση και απαξίωση.

Ξεκαθάρισε ότι οι φοιτητές θα κερδίσουν ό,τι και αν μηχανευτεί η κυβέρνηση, παρά δηλαδή την καταστολή και τους εκβιασμούς, γιατί οι φοιτητές υπερασπίζονται το πανεπιστήμιό τους και παλεύουν για ένα καλύτερο.

Ο Θ. Κωτσαντής επεσήμανε ότι σε δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους στις γενικές συνελεύσεις υπερψηφίζονται τα πλαίσια για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, ενώ στο πλευρό των φοιτητών είναι και οι ομοσπονδίες καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων.

Υπέρ του νομοσχεδίου είναι μόνο η κυβέρνηση και με «ναι μεν αλλά» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...