Θ. Κωτσαντής: Σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων και με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

Η λύση είναι στη συλλογική διεκδίκηση, να συγκρουστούμε με την πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων και με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στις Ευρωεκλογές μπορούμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα,  τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 15 Μάρτη σε εκπομπή της ΕΡΤ. 

Αναφερόμενος για την «απόσυρση» της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Θ. Κωτσαντής είπε ότι, έχουμε μια έμμεση παραδοχή της ενοχής της ευρωβουλευτού και διάφορων στελεχών της ΝΔ και προφανώς την πολιτική ευθύνη πρέπει να αναλάβει και η ίδια η υπουργός Εσωτερικών η κα Κεραμέως που έχει και την πρώτη ευθύνη για την λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών.

Το κύριο όμως ζήτημα για το ΚΚΕ, συνέχισε ο Θ. Κωτσαντής, είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων, μια σειρά διατάξεις οι οποίες ενισχύθηκαν με τον πρόσφατο νόμο για την επιστολική ψήφο που επιτρέπουν να μπαίνουν σε κίνδυνο τα ίδια τα προσωπικά δεδομένα, να γίνονται ακόμα και φειγ βολάν στα χέρια ευρωβουλευτών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων. Για παράδειγμα, επεσήμανε ο Θ. Κωτσαντής, ποιος θα ελέγχει την ταυτοπροσωπία στην επιστολική ψήφο των αποδήμων;, που μάλιστα είναι και ο αποκλειστικός τρόπος που μπορούν να ψηφίσουν. Ο κούριερ της ιδιωτικής εταιρίας της Κολομβίας, της Ζιμπάμπουε, των ΗΠΑ, της Γκάνας; αναρωτήθηκε, γιατί τελικά, πρόσθεσε, αυτός θα έχει την ευθύνη να ελέγξει αυτή την ταυτοπροσωπία. Ποιος θα ελέγχει την μυστικότητα και την αμεσότητα της ψήφου;

Λέμε, ανάφερε ο Θ. Κωτσαντής, ότι ανοίγει ένα επικίνδυνο δρόμο και για το αδιάβλητο της διαδικασίας και για τα προσωπικά δεδομένα, ζητήματα που, όπως είπε, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση. Απαντώντας στο ότι η μέθοδος της επιστολικής ψήφου εφαρμόζεται σε πάρα πολλές χώρες και για πολλά χρόνια, ο Θ. Κωτσαντής τόνισε ότι σε αυτές τις χώρες, όπως τις ΗΠΑ, υπάρχουν καταγγελίες για χάσιμο χιλιάδων ψηφοδελτίων, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η Γαλλία απαγόρευσε την επιστολική ψήφο για το εσωτερικό της χώρας, υπάρχουν δηλαδή, συμπλήρωσε, προβλήματα και σε άλλες χώρες, πόσο μάλλον στην χώρα μας, που η ίδια η διαδικασία δεν διασφαλίζει ούτε την μυστικότητα, ούτε την ταυτοπροσωπία, ούτε το αδιάβλητο.

Ακόμα ο Θ. Κωτσαντής έκανε λόγο για την κατάρτιση ειδικών εκλογικών καταλόγων για τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν σεζόν και για φοιτητές για να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο σπουδών ή εργασίας. Αντίστοιχα και για τους απόδημους θα πρέπει, είπε ο Θ. Κωτσαντής, να υπάρξουν εκλογικά κέντρα για την ταυτοπρόσωπη παρουσία τους στο εξωτερικό.

Αναφορικά με την αποχή ο Θ. Κωτσαντής σημείωσε ότι, δεν είναι ένα τεχνικό αλλά ένα πολιτικό πρόβλημα και για αυτό, είπε, την αναζήτηση λύσης πρέπει να την δούμε στην αναζήτηση των πραγματικών αιτιών δηλαδή σε μια πολιτική η οποία απωθεί, αποστρέφει τη νεολαία πρώτα και κύρια από το να συμμετάσχει, ενώ η πραγματική διέξοδος είναι να συμμετάσχει, να καταδικάσει, να τιμωρήσει τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα και έχουν ευθύνη για την σημερινή άσχημη κατάσταση που βιώνει και η νεολαία.

Αναφερόμενος για το έγκλημα στα Τέμπη ο Θ. Κωτσαντής υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι οι φοιτητές, η νεολαία με μεγαλειώδεις αγώνες εδώ και ένα χρόνο, τελευταία με την συγκλονιστική απεργία στις 28 Φλεβάρη είναι η μόνη εγγύηση ότι αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί παρά τις προσπάθειες  που κάνει η κυβέρνηση κλείνοντας άρον άρον την εξεταστική επιτροπή, μη δίνοντας απαντήσεις για μια σειρά ζητήματα, όπως είναι το μπάζωμα, η πυρκαγιά κ.α., χωρίς να καλέσει μια σειρά μάρτυρες. Η ουσία, σημείωσε, είναι ότι το έγκλημα αυτό έχει ενόχους, έχει πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Αυτό το έγκλημα, κατέληξε ο Θ. Κωτσαντής πρέπει να τιμωρηθεί και το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που είχε προτείνει στην Συνταγματική Αναθεώρηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για να μην μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αυτό, κάτι που απέρριψαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...