Θ. Κωτσαντής: Το ΚΚΕ παλεύει για να εξαφανίσει το ναζισμό από την κοινωνία

Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

«Ο λαός μπορεί σε αυτές τις εκλογές να κάνει την έκπληξη», τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εκτοξευτούν τα ποσοστά του ΚΚΕ, όπως έγινε σε μια σειρά αρχαιρεσίες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της περσινές φοιτητικές εκλογές που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική» 

Υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις γίνονται ανάμεσα σε κόμματα που έχουν προγραμματικές συγκλίσεις, «και εμείς τέτοιες συγκλίσεις δεν έχουμε με τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα». Υπενθύμισε δε ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού.

Ο Θοδωρής Κωτσαντής εκτίμησε ότι τα αστικά κόμματα μπορούν να κάνουν συγκυβέρνηση από το βράδυ των εκλογών της 21ης Μάη, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την τετραετία ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Όπως είπε, το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα είναι αδύναμα τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση και δυνατό το ΚΚΕ για «να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη μέσα και έξω από τη Βουλή» αλλά και για «να ανοίξουμε ένα δρόμο διαφορετικής προοπτικής, ουσιαστικής αλλαγής για το λαό και τη νεολαία». 

Σε ότι αφορά την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, υπογράμμισε πως «εάν είχε τελεσιδικήσει η δίκη, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης». Επίσης, τόνισε πως το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία γιατί περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις, «δεν υπάρχει δηλαδή καμία ρητή αναφορά σε ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις», ενώ υπενθύμισε πως σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύουν τα κομμουνιστικά κόμματα και υμνούν τους ναζί.

«Εμείς παλεύουμε για να εξαφανίσουμε τον φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό όχι μόνο από την ελληνική Βουλή, αλλά από όλη την ελληνική κοινωνία. Γιατί δεν πρέπει να κοροιδευόμαστε, ούτε να πανηγυρίζουμε γιατί απλά το κόμμα του Κασιδιάρη δεν θα κατέβει στις εκλογές, αλλά ο μέχρι χθες μπροστινός του Κασιδιάρη θα κατέβει κανονικά», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός και το οργανωμένο κίνημα είναι αυτός που μπορεί να απομονώσει τις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...