Θ. Μαλαφούρης: Οι νέοι στρατευμένοι να απαιτήσουμε να ακυρωθεί οποιαδήποτε αποστολή ελληνικής δύναμης εκτός συνόρων

Στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη και στην εμπλοκή της Ελλάδας μίλησε ο στρατευμένος Θοδωρής Μαλαφούρης.

Η ομιλία του έχει ως εξής:

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου το σημερινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Με την ένταση να κλιμακώνεται στη ΝΑ Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και με τον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού να συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και 113 ημέρες, η κυβέρνηση, με την ανοχή των λοιπών αστικών κομμάτων της χώρας, επιλέγει την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση συμφερόντων ξένων προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Μόνο το τελευταίο διάστημα, ορισμένα τρανά παραδείγματα αποτελούν οι πολεμικές δαπάνες του νέου προϋπολογισμού, η αποστολή φρεγατών εκτός συνόρων καθώς και η πρόσφατη συνεκπαίδευση με αμερικανικά στρατεύματα σε πρόβες πολέμου. Η λίστα βέβαια τέτοιων παραδειγμάτων τα τελευταία χρόνια δεν έχει τελειωμό.

Για εμάς, τους νέους στρατευμένους, είναι απαράδεκτο να δίνονται με βάση τον προϋπολογισμό του 2024 περισσότερα από 6 δισ. για εξοπλιστικά προγράμματα και ανάγκες του ΝΑΤΟ όταν την ίδια ώρα εμείς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι μέσα στα στρατόπεδά μας με άθλιες συνθήκες διαβίωσης ακόμα και στα στοιχειώδη όπως η σίτισή μας.

Ταυτόχρονα, ήδη μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου επιβλέποντας το εμπάργκο όπλων στην οργάνωση “Χεζμπολλάχ”, ενώ μια άλλη μετέχει σε επιχείρηση της ΕΕ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Κερασάκι στην τούρτα της εμπλοκής μπαίνει η προετοιμασία αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για να περιφρουρήσουν τα κέρδη των εφοπλιστών. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο πως οι αποστολές αυτές, χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Αφορούν ξεκάθαρα την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΝΑΤΟικής συμμαχίας αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για τους κινδύνους όπου μπλέκουν τον λαό μας.

Επίσης, ερωτήματα μας γεννά και το τι ωφελεί άραγε τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας η πρόσφατη συνεκπαίδευση στη Μαγνησία και την Πιερία με αμερικανικά στρατεύματα ειδικών δυνάμεων τα οποία εδώ και χρόνια σπέρνουν τον πόλεμο και μακελεύουν λαούς ανά την υφήλιο; Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω εκπαίδευση ήταν πάνω σε σενάρια που δεν έχουν να κάνουν με την προάσπιση των δικών μας εδαφών, αλλά με προωθημένες επιθετικές ειδικές επιχειρήσεις απέναντι σε άλλους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς.

Οι νέοι στρατευμένοι, μαζί με τον λαό, έχουμε χρέος μας να εκφράσουμε δυνατά τη διαμαρτυρία μας, την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που σφαγιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Να απαιτήσουμε να ακυρωθεί οποιαδήποτε αποστολή ελληνικής δύναμης εκτός συνόρων. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού και η στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να σταματήσει η χώρα μας να είναι ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από άκρη σε άκρη.

Παίρνοντας δύναμη, θάρρος και κουράγιο από τον δικό σας αγώνα σε χώρους δουλειάς και Πανεπιστήμια και γνωρίζοντας πως είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα μας μέσα στα στρατόπεδα, καλή συνέχεια στους αγώνες μας».

Δείτε ακόμα...