Θ. Παφίλης: Χρυσές δουλειές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

«Χρυσές δουλειές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ο κανονικός τίτλος» του νομοσχεδίου και όχι «Δουλειές ξανά» που θυμίζει spot διαφημιστικό σε στιλ αμερικάνικο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΟΑΕΔ. 

Σημείωσε ότι οι άνεργοι δίνονται «τσάμπα κρέας στους ομίλους» που θέλουν φτηνό και ευέλικτο εργαζόμενο και το νομοσχέδιο φτιάχνει μηχανισμούς για την ικανοποίησή τους. Μίλησε ακόμα για τάισμα των επιχειρηματικών ομίλων με τα αποκαλούμενα «κοινωνικά κονδύλια» που είναι δισ. ευρώ για επανακατάρτιση και επιδότηση της εργοδοσίας. 

Πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται η ληστεία των 2 δισ. ευρώ αποθεματικών των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που είναι χρήματα των εργαζομένων για στεγαστικά προγράμματα. 

Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για «ενεργητική απασχόληση» με την οποία συμφωνούν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα εργατικά σωματεία και να στηρίξουν πιο ενεργητικά το ΚΚΕ που δικαιώθηκε και είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα του λαού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...