Θ. Παφίλης: Ενίσχυση του ΚΚΕ για να σταματήσουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Δεν καλύπτουν τις απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων, τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 17 Μάρτη, στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Πρόσθεσε πως με τις αυξήσεις ο κατώτατος μισθός είναι παρόμοιος με εκείνον του 2011, με τις απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων να ανέρχονται στο 40%, ενώ τα κέρδη των μονοπωλίων να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. 

Κατήγγειλε το γεγονός ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου έχουν σταματήσει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτατος μισθός καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον υπουργό, με κριτήρια που εξυπηρετούν τους εργοδότες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το ΚΚΕ η βάση της διαπραγμάτευσης έπρεπε να είναι τα 850 και η εφαρμογή των τριετιών, που τώρα έχουν σταματήσει, υπογράμμισε.

Όσον αφορά την τραγωδία στα Τέμπη, σημείωσε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ενώ κατήγγειλε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών που εφάρμοσαν απαρέγκλιτα, ακολουθώντας τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ για τεμαχισμό του ΟΣΕ σε τρένα και ράγες, παραδίδοντας το πρώτο, που είναι και το πιο κερδοφόρο, στους ιδιώτες. 

Υπενθύμισε ότι εκτός από το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη, στον σιδηρόδρομο είχαν γίνει επτά σοβαρά ατυχήματα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα τόσα επί διακυβέρνησης της ΝΔ κι ενώ οι εργαζόμενοι, όπως η παράταξη του ΚΚΕ στον ΟΣΕ, η ΔΕΣΚ, προειδοποιούσε με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για τους κινδύνους που υπήρχαν. 

Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι τσιράκι των Αμερικανών, που γέμισε την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις, ενώ για το έγκλημα στα Τέμπη, υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, αθωώνοντας την πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των μεταφορών. 

Εξέφρασε τον προβληματισμό του ΚΚΕ για την προβολή, εκ μέρους δημοσκοπήσεων, μερίδας των ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων, της ακροδεξιάς ως αντισυστημικής ψήφου, τονίζοντας ότι αυτή είναι κατεξοχήν μέρος του συστήματος, που στηρίζει το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα όπως και όλα τα αστικά κόμματα.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να εμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίηση του λαού, σημείωσε και κατέληξε καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με κριτήριο το ποιος ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση που ζουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που θα ενισχύσει τους αγώνες του λαού για τα δικαιώματά του και θα χαράξει έναν άλλο δρόμο για ν’ αλλάξει η κοινωνία που ζούμε. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...