Θ. Παφίλης για Ν/Σ υπ. Υγείας: Αυτές είναι οι «ευρωπαϊκές αξίες» του «κόστους – οφέλους» που εφαρμόζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Πληρώνεις ακόμη περισσότερα ΕΣΥ για να κερδίσουν οι μεγάλοι κλινικάρχες και τα μεγαθήριά της: Αυτό τον τίτλο να βάλετε» στο σχέδιο νόμου, τόνισε σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο εντάσσεται στο «νέο ΕΣΥ» της μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης που ετοιμάζεται.

Υπογράμμισε πως το σχέδιο νόμου φέρνει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα. Όπως εξήγησε, με την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης των γιατρών χειροτερεύουν οι όροι περίθαλψης των ασθενών και τα λαϊκά στρώματα γίνονται εύκολη πελατεία για τον ιδιωτικό τομέα. «Απανθρωπιά πλήρης», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «στην πανδημία τούς ονομάζετε ήρωες» τους υγειονομικούς, αλλά «τα παράσημα, το χρήμα το δώσατε στους κλινικάρχες».

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι η έννοια του «κόστους – οφέλους» στην Υγεία εισήχθη την περίοδο των μνημονίων και συνεχίζεται σήμερα. «Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που υπερασπίζεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, με αφορμή τις διακηρύξεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα επαναφέρουν στην Ελλάδα τις ευρωπαϊκές αξίες! Αυτές τις «ευρωπαϊκές αξίες» εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρόσθεσε. 

Ξεκαθάρισε πως το κεντρικό ερώτημα είναι εάν η Υγεία θα είναι κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα. Στον καπιταλισμό, όπως σημείωσε, η Υγεία είναι εμπόρευμα με οποιαδήποτε διαχείριση. «Το σύστημά σας κουβάλαγε νεκρούς με τα καμιόνια» την περίοδο της πανδημίας, ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως το σύστημα αυτό δεν σηκώνει βελτίωση παρά μόνο ανατροπή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...