Θ. Παφίλης: Να περάσουν στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι με ισχυρό ΚΚΕ

Παφίλης

Κάλεσμα στον λαό να αναλογιστεί ποιες πολιτικές δυνάμεις ευθύνονται για τα δεινά που περνάει και ποιος στέκεται δίπλα του στους αγώνες, απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μιλώντας στη συχνότητα της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Κάλεσε επίσης τον λαό και τους εργαζόμενους να περάσουν στην αντεπίθεση, θυμίζοντας ότι υπήρξαν κατακτήσεις όταν ο λαός συμπορεύτηκε με τους κομμουνιστές.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, σημείωσε ότι ακολουθείται η πολιτική απελευθέρωσης της ΕΕ, η λειτουργία δηλαδή με βάση την κερδοφορία, η μετατροπή σε Ανώνυμες Εταιρείες, με εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, όπου θα μπορεί ο κάθε επενδυτής να αγοράζει μετοχές.

Μάλιστα, επισήμανε ότι εκτός από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που παραδίδεται σε ιταλικό μονοπώλιο, περιλαμβάνονται και οι διπλανές παραλίες, για τη δημιουργία μαρίνων για θαλαμηγούς. Ο Θ. Παφίλης ξεκαθάρισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαφωνία στην πολιτική της απελευθέρωσης, καθώς την εφαρμόζουν διαδοχικά ως κυβερνήσεις.

Όσο για την περιβόητη ανάπτυξη, όπως και αν την βαφτίζουν τα αστικά κόμματα, τόνισε ότι χαμένος είναι μόνιμα ο λαός και κερδισμένο το κεφάλαιο. Επίσης, σημείωσε ότι το κράτος έχει μοιράσει 11,5 δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους, άρα το θέμα είναι το θέμα είναι ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Το ΚΚΕ, είπε κλείνοντας, παλεύει για ένα εργατικό κράτος που γνώμονας θα να είναι οι λαϊκές ανάγκες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...