Θ. Παφίλης: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «βγάζουν λάδι» την πολιτική των κερδών

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών «βγάζει μάτι» και είναι φανερό στο σύνολο της κοινωνίας, είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παίρνοντας τον λόγο στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «θέλετε να “βγάλετε λάδι” την πολιτική των κερδών», απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα άλλα κόμματα. Θύμισε όμως το σύνθημα που φώναξε ο ελληνικός λαός μετά το έγκλημα των Τεμπών, «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Όπως είπε, η ίδια αυτή πολιτική ακολουθήθηκε και στον σιδηρόδρομο και σε όλους τους τομείς, όπως η εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας συνιστώντας μια επίθεση στα λαϊκά στρώματα.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ την μομφή την κάνει κάθε μέρα, οργανώνοντας τους λαϊκούς αγώνες και πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση με το δικό του σκεπτικό, όχι μόνο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά για την ενιαία πολιτική της.

Σχολίασε δε, το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε και υπέγραψε αντίστοιχα την πρόταση δυσπιστίας, ταυτόχρονα έχουν ψηφίσει το 70% και το 50% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σχετικά με τη συζήτηση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και ένα πινγκ-πονγκ που προηγήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Παφίλης θύμισε ότι το ΚΚΕ πρότεινε την κατάργησή του, αλλά δεν στήριξε κανείς την πρόταση.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...