Θ. Παφίλης: «Ο κόσμος να κάνει το βήμα, να ψηφίσει το ΚΚΕ, που δεν συμβιβάζεται με την άθλια ζωή»

«Λέμε στον κόσμο, να κάνει το βήμα, να ψηφίσει το ΚΚΕ, γιατί το παιχνίδι είναι στημένο σε βάρος του, γιατί τα προγράμματα των άλλων είναι γραμμένα και διαφωνούν στις λεπτομέρειες», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος και επισήμανε πως «ο φόβος της ακυβερνησίας έχει καταρριφθεί παταγωδώς. Υπάρχει μια εμπειρία τα τελευταία χρόνια που κυβέρνησαν όλοι με όλους, πλην ΚΚΕ. Μέχρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που όταν λέγαμε παλιά ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικά και θα κυβερνήσουν μας “κράζαν” από το ΠΑΣΟΚ. Έγινε κυβέρνηση και με το ΛΑ.Ο.Σ. Και ήρθε και το απόγειο, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Τα είδαμε όλα».

Ενώ, ερωτώμενος τι θα συμβεί με την άνοδο του ΚΚΕ, σημείωσε πως «ο κόσμος λέει ότι θα είμαστε καλύτερα. Είμαστε ένα κόμμα που δεν συμβιβάζεται με αυτή την άθλια ζωή που ζουν οι εργαζόμενοι, που δεν κάνει πίσω, ούτε έκανε ποτέ και μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι και ειδικά σε χώρους που έχουμε μεγάλη επιρροή, και δεν είναι λίγοι», αναφερόμενος στα όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι όταν συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές και πάλεψαν, σε χώρους όπως η «Cosco», οι Οικοδόμοι, η «efood» κ.α.

Ενώ σχετικά με τα προσκλητήρια το ΚΚΕ να δείξει ανοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, σημείωσε πως «εμείς ποτέ δεν δώσαμε ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική», αναφερόμενος και στην πείρα των προηγούμενων χρόνων επί ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να είσαι με την ΕΕ, με την καπιταλιστική ανάπτυξη, με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ και μάλιστα να πρωταγωνιστείς, και να ακολουθήσεις μια προοδευτική πολιτική, είναι αδύνατο», όσο και στο «κοινό πρόγραμμα» όλων των αστικών κομμάτων, το Ταμείο Ανάκαμψης, και τα υπόλοιπα «μεγάλα και στρατηγικά», που όλα τα αστικά κόμματα λένε ότι συμφωνούν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...