Θ. Παφίλης: Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στα συμφέροντα και την ΕΕ

παφίλης κκε

Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις επικείμενες εκλογές είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ που στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν κοινό πρόγραμμα και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκή πολιτική και την επόμενη μέρα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Αυτά τα κόμματα είναι διαφορετικά, έχουν όμως ίδια στρατηγική και συμφωνούν στα βασικά θέματα, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι με βάση τα προγράμματά τους, ξέρουμε ήδη πως όποια κυβέρνηση κι αν βγει θα είναι αντιλαϊκή. 

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να στηρίξει μία κυβέρνηση που θα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, το ΚΚΕ επιλέγει να τα υπερασπίζεται, όπως κάνει πάντα, σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μάη, υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, όπως έγινε και παλαιότερα, που είδαμε κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άλλα σχήματα. Άλλωστε, πρόσθεσε, αυτό ομολογούν και προϊδεάζουν και πολλά στελέχη αυτών των κομμάτων φέρνοντας ως παράδειγμα τις δηλώσεις της Ν. Μπακογιάννη, της Π. Τσαπανίδου και του Ευ. Βενιζέλου. 

Με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών, σημείωσε ότι η πολιτική κόστους – οφέλους, που αποδέχονται όλα τα αστικά κόμματα είναι που επιβάλλει να μην εφαρμόζονται μέτρα προστασίας γιατί κοστίζουν στους επενδυτές και μειώνουν τα κέρδη τους, κάτι που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Στη χώρα μας, σημείωσε, πως όλες οι κυβερνήσεις,  εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές οδηγίες για την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, έσπασαν τον ΟΣΕ σε κομμάτια (ΠΑΣΟΚ), συνέχισαν αυτή την πολιτική (ΝΔ) και τελικά πούλησαν το κερδοφόρο κομμάτι στους ιδιώτες μειώνοντας κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους του ΟΣΕ (ΣΥΡΙΖΑ).  Μόνο η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ προειδοποιούσε από τον Φλεβάρη, για τον κίνδυνο μεγάλου ατυχήματος, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε, πως τα πάντα, παιδεία, υγεία κ.λπ. λειτουργούν με τη λογική του κέρδους και βλέπουμε πως το κράτος είναι ικανότατο να εξυπηρετεί και να δίνει δισεκατομμύρια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ είναι ανίκανο να προστατεύσει τον λαό από σεισμούς, φωτιές κι εργατικά δυστυχήματα, με αποτέλεσμα ένας εργάτης να σκοτώνεται κάθε τρεις μέρες, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας, γιατί κοστίζουν στους εργοδότες. 

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση, ούτε με συμφέροντα ούτε με την πολιτική της ΕΕ, και θα βάλει έναν φραγμό, μία αντίσταση και θ’ ανοίξει νέα προοπτική για τον λαό, κατέληξε ο Θ. Παφίλης. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...