Θ. Παφίλης: Όλες οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε επιθετικό φυλάκιο των ΗΠΑ – Υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Δύο μνημόνια ακραίου αίσχους, που προβλέπουν την απόσπαση ελληνικού προσωπικού άμυνας στον στρατό των ΗΠΑ, είναι τα μνημόνια που συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη σημερινή συζήτηση. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που προχωρά σε αυτό το πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, σημειώνοντας όμως και τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν και προώθησαν την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο επιθετικό φυλάκιο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκάλυψη που έγινε στη συζήτηση, ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες περιλαμβάνονταν στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ από το 2015, αλλά είχαν παγώσει καθώς οι ΗΠΑ ήθελαν αμοιβαιότητα, γεγονός που καταδεικνύει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα εμφανίζεται ότι διαφωνεί και κάνει επιμέρους κριτική στις συμβάσεις.  

«Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε επιθετικό φυλάκιο, με τη συμφωνία όλων σας, για να παραδοθούν όχι μόνο όλες οι στρατιωτικές υποδομές, αλλά και οι πολιτικές, όπως δρόμοι, γεφύρια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, για χρήση στους Αμερικανούς», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως ενώ όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις  υλοποιούν «μέχρι κεραίας» τις απαιτήσεις των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, όπως στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία κ.α., εμφανίζονται να δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και ασφάλειας, αποδεικνύοντας την υποκρισία και τα ψέματά τους. 

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα άρθρα των συμβάσεων, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι υπό τις εντολές της αμερικανικής διοίκησης και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση όπως «σε τι θα ορκιστούν, στην αμερικανική ή την ελληνική σημαία; Τι θα κάνουν σε περίπτωση που οι ΗΠΑ τους στέλνουν σε αποστολές που η Ελλάδα διαφωνεί;», ενώ χαρακτήρισε προσχήματα τις αναφορές στις συμβάσεις περί εργασιακής εμπειρίας κλπ.

Ειδικά για την αναφορά ότι θα αποκτήσουν «γνώσεις πολυεθνικής διαλειτουργικότητας», επισήμανε ότι αυτό σημαίνει συμμετοχή στις αποστολές των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Καταλήγοντας, και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα, τόνισε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν νομίζουν πως ο λαός μας θα δεχθεί τέτοιου είδους κατάπτυστες συμφωνίες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...