Θ. Παφίλης: Παρά τα ψέματα των αστικών κομμάτων η συνείδηση του λαού είναι εχθρική στη ΝΑΤΟική εγκληματική δράση

H προσχώρηση των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία των τριών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα στη Ρωσία από τη μία πλευρά, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από την άλλη, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτική για τη στάση των τριών κομμάτων τη σημερινή συζήτηση. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία και έσπευσε να στείλει οπλισμό, και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για το Αιγαίο, αφοπλίζοντας εν μέρει τα ελληνικά νησιά.

Κατήγγειλε παράλληλα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που με μία «θλιβερή και απίστευτη ρητορική», ενώ συμφωνεί με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ζητά άλλο σύστημα ασφάλειας από την ΕΕ, για να ισορροπήσει τάχα την πολιτική των ΗΠΑ. «Αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει αφού επίσημα η Ευρώπη λέει πως το ΝΑΤΟ αποτελεί πυλώνα της ευρωπαϊκής ασφάλειας», ενώ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ  είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης.

Επίσης, στηλίτευσε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ψηφίζει υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, δηλώνει ότι αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία. «Είναι πολιτική θέση εάν είσαι με τον φρουρό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή όχι», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι πρέπει ιδιαίτερα οι νέοι να μάθουν την ιστορία του ΝΑΤΟ και τα εγκλήματα που έχει κάνει ανά τον πλανήτη στα 73 χρόνια δράσης του, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού από τα ανερχόμενα λαϊκά κινήματα. 

Υπενθύμισε επίσης πως τα αστικά κόμματα στη χώρα μας πανηγύριζαν όταν ανετράπη ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση, λέγοντας πως «μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ειρήνης και συνεργασίας» και πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν από την κλιμακούμενη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, που άρχισε να επεκτείνεται ταχύτατα, να επεμβαίνει με πραξικοπήματα και πολέμους σε διάφορες χώρες, να αλλάζει τα όρια δράσης του σε έξι χιλιάδες μίλια σε όλο τον κόσμο και τελικά να μετατραπεί σε παγκόσμιο χωροφύλακα.

«Το ΝΑΤΟ δεν ήταν που αιματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία, βομβάρδισε σχολεία, μέχρι και μαιευτήρια στο Βελιγράδι, έριξε βόμβες στείρωσης και απεμπλουτισμένου ουρανίου, άλλαξε τα σύνορα της χώρας φτιάχνοντας 7 νέες χώρες-προτεκτοράτα;», είπε. «Αυτές είναι οι αξίες και οι αρχές του ΝΑΤΟ, που υπερασπίζεστε τη διεύρυνσή του», επισήμανε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, που διά στόματος του υπ. Εξωτερικών έκανε λόγο για «αξίες» του ΝΑΤΟ, αλλά και προς τα άλλα κόμματα που υπογράφουν τη διεύρυνση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. 

Ο Θ. Παφίλης αποκάλυψε τα κάλπικα επιχειρήματα των άλλων κομμάτων που ισχυρίζονται πως το ΝΑΤΟ θα προστατέψει την Ελλάδα από την Τουρκία, την ώρα που αυτή εφαρμόζει τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και καλεί τα δύο μέρη «να τα βρουν» μεταξύ τους. Το πόσο βοηθάει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, συμπλήρωσε, φαίνεται από την κατάντια που ζει η χώρα μας, με την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σημειώνοντας πως αυτή η γεωστρατηγική αναβάθμιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης, προκειμένου να πάρει μέρος της λείας που ξαναμοιράζεται και γι’ αυτό συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Καταλήγοντας, τόνισε πως παρά τα ψέματα και την προσπάθεια συγκάλυψης της δράσης του, η συνείδηση του ελληνικού λαού είναι εχθρική απέναντι στο ΝΑΤΟ καθώς αντιλαμβάνεται ότι είναι ο χωροφύλακας των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε όλη τη Γη. «Είναι ο υπερασπιστής της καπιταλιστικής κοινωνίας, όπου το 10% του πληθυσμού κατέχει το 90% του πλούτου για να πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτή είναι η δημοκρατία του καπιταλισμού» σημείωσε, με αφορμή και τη σημερινή επέτειο της Διεθνούς Μέρας της Δημοκρατίας και κάλεσε τον λαό να μη διαλέξει ληστή, αλλά να αγωνιστεί για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που μόνο δεινά, πολέμους και φτώχεια φέρνει για τους λαούς. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...