Θ. Παφίλης: “Ποια προοδευτική διακυβέρνηση, με αμερικάνικες βάσεις;”

Παφίλης

Ο λαός θα είναι κερδισμένος εάν το ΚΚΕ βγει πιο ισχυρό στις επόμενες εκλογές, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Υπογράμμισε πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, με οποιοδήποτε από τα κόμματα που συμφωνούν στρατηγικά ή αν θα ενισχύσει το ΚΚΕ «για να δυναμώσει ο αγώνας, να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις, να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να ανοίξει δρόμος για γενικότερες αλλαγές».

Ερωτηθείς για την πρόσκληση περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε δεικτικά: «Ευχαριστουμε δεν θα πάρουμε. Ποια προοδευτική διακυβέρνηση; Σοβαρολογούμε; Με τρίτο μνημόνιο; Με αμερικάνικες βάσεις; Τσιράκια του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων έχουν γίνει».

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων, συμφωνεί με το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο, απορρίπτει τις τροπολογίες ανακούφισης του ΚΚΕ.

«Θα προδίδαμε τον ίδιο τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται, που προσπαθεί να οργανωθεί», σημείωσε, φέρνοντας παραδείγματα από εργασιακούς χώρους που οι εργαζόμενοι απέσπασαν κάποιες κατακτήσεις με τον αγώνα τους.

Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ κάνει προσπάθεια να προβάλει τους μεγάλους δημιουργούς «που παραμένουν στο στόμα της νεολαίας, του λαού, των εργαζόμενων.

Σχετικά με την κηδεία του Γκλίξμπουργκ, υπογράμμισε πως το πολιτειακό έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα, καθώς ο λαός πέταξε στα σκουπίδια τον θρόνο, ο οποίος «συνδέεται στη χώρα μας με μεγάλα εγκλήματα, με μεγάλες διώξεις, με έναν πολύ βρώμικο ρόλο».

Αναφορικά με την παρέμβαση Ντογιάκου, σημείωσε πως είναι απαράδεκτη και πως υλοποιεί τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ, αλλά και συνολικά το θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...