Θ. Παφίλης: Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει την κόλαση που ετοιμάζουν στον λαό, αλλά θα αγωνιστεί δίπλα του

Παφίλης ΚΚΕ

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική ή αν με δυνατό ΚΚΕ θα προχωρήσουμε σε αντεπίθεση για τα λαϊκά συμφέροντα, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ERT News.

Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει την κόλαση που ετοιμάζουν για τον λαό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με το νέο μνημόνιο, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον λαό, κόντρα στο ρεύμα.

Απέναντι στην «παροχολογία» των άλλων κομμάτων που δεσμεύονται από τις παραπάνω υποχρεώσεις, το ΚΚΕ μιλά για κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, για να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με βάση τα 850 ευρώ και με επαναφορά των τριετιών, είπε ο Θ. Παφίλης. Ξεκαθάρισε ότι ο λαός για να μπορέσει να κερδίσει πρέπει να αγωνιστεί γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Χαρακτήρισε ακόμα «πολιτικά παιχνίδια» τη συζήτηση περί κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», γιατί μια κυβέρνηση θα χειριστεί την οικονομία και την εξωτερική πολιτική και όχι μόνο ένα θέμα, άρα πρόκειται για υποκρισία. Την ίδια ώρα θύμισε ότι τα τρία κόμματα έχουν ψηφίσει τους νόμους που επιτρέπουν να παρακολουθούνται οι πάντες και τώρα το παίζουν αθώοι.

Όσο για τα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική» διακυβέρνηση, ο Θ. Παφίλης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αριστερό ένα κόμμα που είναι με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους, που έχει εφαρμόσει τόσο επιθετική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...