Θαλάσσια φράγματα: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εγκαταστήσει

Πηγή: Eurokinissi

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε το Φλεβάρη ερώτηση προς την κυβέρνηση, σχετικά με τις ανακοινώσεις για την εγκατάσταση πλωτού φράγματος στη Λέσβο.

Στην ερώτηση επισημάνθηκε η απαράδεκτη αυτή ενέργεια για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Τονίστηκε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ορθώνει εμπόδια και να στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα στους πρόσφυγες να αιτούνται ασύλου. Αναδείχτηκαν οι κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα και την αλιεία.

Η κυβέρνηση απάντησε στην ερώτηση αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο θα εγκαταστήσει φράγμα σε περιοχή ανάμεσα στα παράλια της Λέσβου και της Τουρκίας, αλλά είναι αποφασισμένη να εγκαταστήσει, όπως αναφέρει στην απάντηση της ερώτησης, φράγματα σε θαλάσσιες περιοχές που εμφανίζουν υψηλότερες ροές.

Σαν να μην φτάνουν τα βάσανα που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι. Μετά την “οδύσσεια” διαδρομής αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων, μέχρι να φτάσουν στα παράλια της Τουρκίας, την οικονομική εκμετάλλευση που έχουν υποστεί από τους δουλεμπόρους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα πλωτά φράγματα της κυβέρνησης. 

Όμως αν και όλα αυτά καταφέρουν να τα περάσουν, γιατί όλοι αυτοί που είναι σε απόγνωση, κανένας φραγμός όσο ανυπέρβλητος και αν φαίνεται, δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση, επειδή το γνωρίζει πολύ καλά, προκάλεσε δηλώσεις υπουργών, για το ενδεχόμενο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην συνέχεια να οδηγηθούν σε ξερονήσια.

Αυτό μόνο και σαν σκέψη, αποτελεί προσβολή για το ανθρώπινο είδος.

Με τις απαράδεκτες αυτές επιλογές της κυβέρνησης, το μόνο που καταφέρνει είναι να τρέφει “νέα” ξεράσματα από τα κάθε λογής φασιστοειδή.

Ο λαός πρέπει να αντισταθεί με όλους τους τρόπους στις απαράδεκτες αυτές επιλογές. Να μην επιτρέψει να γυρίσουμε σε ιστορικές περιόδους δουλείας.

Δείτε ακόμα...